Daca esti un impatimit la vinurilor, in special al celor rosé, atunci cele obtinute din struguri de Busuioaca de Bohotin au toate sansele sa se numere printre preferatele tale. Te asteapta cateva optiuni pe care merita sa le incerci si care ar putea sa te cucereasca de la primul pahar. Cine iubeste vinul proaspat, cu efect racoritor si plin de arome, cu siguranta, prefera un rosé de calitate, in special in cele mai calduroase luni ale anului.
Vinurile rosé au avantajul ca sunt foarte
versatile, astfel ca se pot consuma alaturi de o multime de preparate.
Totodata, acestea se dovedesc a fi potrivite in nenumarate contexte, de la o
iesire la restaurantul preferat, pana la petrecerea timpului liber pe plaja,
acasa la o seara cu jocuri de societate si nu numai.
Se aleg cu atentie doar cei mai buni struguri
rosii din fiecare recolta pentru a da viata vinurilor rosé de calitate ale
Cramei Budureasca. Strugurii de Busuioaca de Bohotin au parte de o atentie
speciala pe tot parcursul anului in regiunea Dealu Mare, iar aici se bucura de
conditiile ideale de clima si sol. Soiul de struguri este foarte bine cunoscut
in tara noastra pentru aromele sale fructate si pline de prospetime din care se
obtin vinuri foarte usor de baut si elegante. Busuioaca de Bohotin se asocieaza,
in general, cu vinurile dulci si demidulci, insa la Crama Budureasca se gaseste
inclusiv in varianta sec.
Busuioaca de Bohotin din gama Bristena este un
vin demidulce care are toate sansele sa te cucereasca de la primul pahar. Acest
soi de struguri este cultivat pe o suprafata de 6 hectare si se bucura de o
atentie speciala. Dupa presare, strugurii sunt supusi procesului de fermentatie
la o temperatura scazuta pentru o perioada de pana la 4 saptamani, procedura
necesara pentru acumularea pe cale naturala a zaharurilor. Se obtine un
echilibru perfect intre arome si senzatia de dulce. Acest vin se remarca prin
culoarea sa roz inchis si poate transforma pe oricine intr-un adept datorita
aromelor sale de dulceata de zmeura si capsuni. Corpolenta vinului, dar si
echilibrul intre zahar si aciditate confera un final lung si catifelat. Poate
fi asociat cu branzeturi fine, insa se poate servi si ca atare pe post de
desert. Totodata, se poate consuma alaturi de alte deserturi, fiind de
preferat, totusi, ca acestea sa nu fie foarte dulci. Pentru a fi pus cu
adevarat in valoare, vinul merita servit la o temperatura intre 10 si 12 grade.
Busuioaca din gama Budureasca Premium este cel
mai nou vin inclus in aceasta gama si se obtine doar din cei mai sanatosi
struguri culesi cu atentie din viile Budureasca. Dupa culegere si sortare,
strugurii se lasa in contact cu pielitele lor pentru exact 48 de ore, perioada
necesara pentru obtinerea aromelor dorite. La finalul procesului complex ne
bucuram de un vin de inalta calitate care incorporeaza trasaturile specifice
ale acestui soi fructat.
Culoarea fermecatoare de roz pal straveziu
incanta pe oricine si seduce prin parfumul de petale de trandafiri. Gustul este
foarte bine structurat si ascunde un amestec deosebit de rodie si capsune,
ducand la un final incantator dominat de tuse citrice. Busuioaca din gama Budureasca
Premium se poate servi ca atare, insa este ideal si alaturi de preparate din
carne de pui, branzeturi proaspete, salate, fructe de mare si nu numai.
Totodata, pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o
temperatura intre 7 si 9 grade.