marți, 12 martie 2019
Prajitura americana, cu scortisoara si nuci
Va propun iarasi o prajitura buna si rapida, ar fi pacat sa nu incercati macar o data reteta. Ingrediente 200 g unt ( din care 150 g pentru aluat, 50 g pentru umplutura), 200 g zahar (pentru aluat) + 100 g zahar (pentru umplutura), 1 esenta vanilie, 4 oua, 300 g smantana ( 10% grasime, dar nu obligatoriu), un varf de sare, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 300 g faina (pentru aluat) + 40 g faina (pentru umplutura), 2 lingurite scortisoara, 200 g nuci. Preparare Veti lucra cu bolul in care mixati compozitia si doua castroane potrivite, astfel: 1) amestecati 300 g faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul (nestins) intr-unul din castroane 2)mixati 150 g unt moale cu zaharul si vanilia, adaugand cate un ou si amestecand dupa fiecare (folositi viteza medie) 3)adaugati apoi o treime din smantana, si o treime din amestecul de faina, alternativ, amestecand dupa fiecare; terminati cu faina, incorporand-o incet, la viteza minima. 4)in cel de-al doilea castron, puneti 40 g faina, 100 g zahar si doua lingurite scortisoara, amestecati-le; adaugati 50 g unt moale si amestecati-l si pe el, cu mana (stiu, nu e placut); puneti si nucile, sparte mai mari, amestecati bine. 5)puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara mijlocie, inalta si ungeti peretii tavii cu unt 6)intindeti uniform, cu ligura, jumatate din aluat, presarati jumatate din umplutura, repetati. 7)introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, rumeniti-o (o verificati cu paiul:daca nu ramane coca pe el cand il scoateti, e coapta prajitura, stiti voi). Asta e. Sincer, ar fi pacat sa nu o faceti, eu am gasit-o pe un site foarte popular (La Lena.ro), si sunt cum nu se poate mai multumita de gustul sau. Succes, si pofta buna!